Saturday, February 7, 2009

Deathlands - elokuvan lyhyt arvio

Toivottavasti ette tuhlanneet aikaanne elokuvaan nimeltä Deathlands, joka tuli telkusta eilen. Uskomattoman huono pätkä, ehkä pilotti TV-sarjalle jota ei koskaan (ymmärrettävistä syistä) tehty. Mitään hyvää siinä ei tainnut olla. Kliseitä, naurettavaa veren lotraamista (mitä en suinkaan vastusta jos se tehdään humoristisesti tai realistisesti, mutta tämä ei ollut kumpaakaan), typeriä leikkauksia ja huonoa ohjaamista, kameran käytössäkin vähintään parannettavaa. Maiseman värittäminen punaisen linssin läpi kuvaamalla ei nyt hirveesti vakuuttanut ja lavastus oli muutenkin haitarista. Kässäriä ei tarvinne mainita. Näyttelijöitä (edes sitä entistä pornotähteä) en syyllistä, koska varmaan vaatii tekemistä että kestää läpi tuon roskan edes normaalilla keskinkertaisella TV-näyttelemisen tasolla.

Oli siinä sentään yksi tahattomasti hauska kohta: Päähenkilö, joka oli vähän aiemmin ampunut rynkyllään, huomasi auton lähestyvän ja viritti aseensa (siis turhaan, mutta tätähän elokuvissa usein tehdään). Sitten leikattiin lähikuvaan kun hän tähtäsi pyssynsä (M16) kohti autoa. Silloin repesin. Aseessa ei nimittäin ollut lipasta! :D Leikkaus oli kyllä tehty nin, että periaatteessa se olis voinut ladata piippuun suoraan yhden kuulan, mutta miksei tätä sitten näytetty, ja miksi ihmeessä se tekis nin, kun sillä oli varmasti niitä lippaita?! Yksi pieni naurahdus on aivan liian vähän elokuvasta, jonka jaksoin katsoa enimmäkseen vain kuvakelauksella ja oli se aika tuskaa ninkin.

1 comment:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Valitettavasti yritin myös katsoa tuon elokuvan.

On nyt samassa luokituksessa aina taatun Disney -tuotannon helmen "Go Go Gadget" -elokuvan kanssa.

Elokuva auttaa ymmärtämään sen, miksi näyttelijät saavat kohtuu palkkaa. :) En usko että ylpeinä lapsenlapsilleen kertovat että "tuon elokuvan kanssa olen jäänyt historiaan."