Monday, September 26, 2011

Mediapaasto

Tiesin jo etukäteen, että Mediakasvatuskurssin tehtävä pitää päivän mittainen "paasto" eli tauko mediankäytöstä olisi mahdoton. Ajattelin silti ihan oikeasti yrittää yhden päivän ajan käyttää erilaisia tiedotusvälineitä mahdollisimman vähän. Tämä päivä oli eilen.

Huomasin kuitenkin aamupäivällä ruokaillessani, että olin jo hyvän aikaa katsonut elokuvaa. En kuitenkaan lopettanut elokuvan katsomista, koska siinä oli tyylilajilleen poikkeuksellisen mielenkiintoisia asioita (ikävä kyllä loppupuoli elokuvasta sortui kliseisiin). En malttanut myöskään olla tarkastamatta kännykän kautta wikipediasta erästä elokuvassa mainittua termiä ja siihen liittyvää vuosilukua. Minulle oli tullut sähköpostia, jonka lukaisin myös kännykän kautta pikaisesti.

Olin sopinut erään lautapelin pelaamisesta iltapäivällä. Koska en osaa olla tekemättä mitään, enkä keksinyt muutakaan tekemistä odottelun ajaksi, luin Skeptical Inquirerin uusimman numeron loppuun.

Pelaajien saavuttua pelasimme hauskaa lautapeliä nimeltä A Touch Of Evil: The Supernatural Game. Pelin aikana minun täytyi useaan otteeseen lukea sääntökirjaa. Taustalla soitin tapani mukaan tietokoneen kautta levyjä.

Pelaajien lähdettyä juttelin hetken jonkun kanssa gTalk-sovelluksen kautta ja luin Tiede-lehden uusimman numeron loppuun.Aloin masentua, joten katsoin vielä yhden komediaelokuvan.

En siis onnistunut vähentämään mediankäyttöäni juuri ollenkaan (minun täytyi pinnistellä, etten kirjoittaisi tätä blogia jo illalla). Ainoa ero tavalliseen päivään oli se, etten lukenut kurssikirjoja ollenkaan. Tämä ei liene edistystä. Saatan vielä yrittää mediapaastoa uudestaan joku päivä, mutten usko saavani kovin erilaista tulosta aikaiseksi, ellen sitten joudu tilanteeseen, jossa minun on todellakin mahdotonta käyttää tiedotusvälineitä.

3 comments:

Inge said...

"Ainoa ero tavalliseen päivään oli se, etten lukenut kurssikirjoja ollenkaan. Tämä ei liene edistystä." Hehehe :p

Katri said...

Itse pelkään myös sitä päivää, kun mediapaastoa olisi aika kokeilla! Toisaalta, en usko että se on ylivoimasen vaikeaa, jos vaan suunnittelee päivänsä oikein. Itse aattelin juurikin niin päin, että mediapaaston aikaan voi hyvin keskittyä kouluhommiin. En osaa ajatella esim. tuntisuunnitelmien teon olevan kovin vahvasti mediaan sidottua. Tai sitten voi ulkoilla ja liikkua koko päivän, ettei turhia houkutuksia netissä seikkailuun kerta kaikkiaan ole. Aion onnistua ;)

Jouni Vilkka said...

Onnea siihen yritykseen, Katri! :)